Karlovac
 • Sajam udruga

  3. listopada održat će se sedmi po redu Sajam udruga Karlovac. Manifestacija će započeti u petak navečer, a sajam će se održat u subotu od 9 do 13 sati u Promenadi.

 • Tjedan kretanja - move week

  Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti – Move week će se održati od 21. rujna do 27. rujna 2015. na inicijativu Zavoda za javno zdravstvo.

 • Karlovac na prvoj liniji

  U Gradskoj knjižnici I. G. Kovačić od 1. do 9. listopada niz predavanja, izložbi i projekcija u sklopu programa "Karlovac na prvoj liniji".

Preuzmite brošure

Jeste li znali? Od utvrde do muzeja
Premda je Dubovac među najsačuvanijim spomenicima feudalnog graditeljstva Hrvatske (građen vjerojatno od kraja 12. ili početka 13. stoljeća), također je i izuzetno arheološko svjedočanstvo postojane naseljenosti, osobito u brončanom dobu. Tijekom prodora Osmanlija nije osvojen. Od 1968. do 2002. godine služio je kao hotel u kojem su odsjedali i poznati državnici. Današnji Dubovac sačuvao je glavninu svojih obilježja koja je imao još kao posjed kneževa Frankopana i Zrinskih u 16. stoljeću. Njegova branič-kula najbolji je karlovački vidikovac, a u njoj je i izložba Gradskog muzeja. Krajem svibnja domaćin je turističke priredbe "Sajam vlastelinstva", koja oživljava staro trgovište u kojem su se stjecali putovi iz primorja i unutrašnjosti Hrvatske.
 • Hrvatski
 • English
 • Deutsch

Meteo Karlovac

Zrak 13.6°C

Temp. zraka

Voda 15.0°C

Temp. Foginovo
Vlaga 76%
Tlak 1029.4 hPa
Vjetar 0.0 km/h
UV UV 0.0

Pratite nas...