Karlovac
 • Prosinac u Karlovcu

   

  Posjetite već tradicionalni Božićni sajam u Radićevoj ulici i u Promenadi ili provedite dio adventskih vikenda na trgu Aquatika, doživite Božić u Radićevoj.

  Dočekajte Staru godinu u Zorin domu, ili pak Novu na trgu bana Jelačića.

  Foto: Marina Đarmati

 • Adventske večeri kod franjevaca u karlovačkoj Zvijezdi

  Večeri kod franjevaca na trgu bana Jelačića; svake subote u došašću u 18 sati: paljenje adventske svijeće, sveta misa, poslije mise druženje uz čaj i kekse.

 • 13. Večer selskih gucov

  Tradicionalna večer selskih gucov, u organizaciji ZOAKD, održat će se u nedjelju 11. prosinca u domu OSRH "Zrinski", u 18 sati.

 • 250 godina Gimnazije Karlovac

  Ne propustite pogledati izložbu Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja - 250 godina Gimnazije Karlovac postavljenu u Galeriji "Vjekoslav Karas", Ljudevita Šestića 3, Karlovac.

Preuzmite brošure

Jeste li znali? Na granici dvaju carstava
Grad-tvrđava Karlovac osnovan je s 1579. godine, kada se granica Osmanskog carstva, na štetu Habsburškog, pomaknula na Kupu i Koranu. Svoju je obrambenu povijesnu zadaću Karlovac ispunio: kao zapovjedno središte Vojne Krajine odolio je svim napadima, zadržavši vojnu snagu i u stoljećima kada se granica ponovo pomicala na istok. I danas je karlovački kulturno-povijesni krajolik obilježen ostacima jedne od u svijetu najgušće mreže utvrđenih položaja. Iskustvo granice, potvrđeno i u Domovinskom ratu (1991-1995.), pruža danas muzealizirani položaj Turanj, nakadašnja karlovačka predstraža na Korani.

Pratite nas...