Karlovac
 • Predavanje "Slatkovodne ribe Hrvatske"

  Dr. sc. Aljoša Duplić održat će predavanje na temu slatkovodnih riba Hrvatske u karlovačkom slatkovodnom akvariju u utorak 24. 01. 2017. godine u 16 sati.

 • Sezona klizanja u Karlovcu

  Posjetite Gradsko klizalište Sokolski dom koje i ove sezone nudi termine klizanja. Ovdje pronađite raspored termina i cijene.

 • Sustav javnih bicikala u zimskoj pauzi

  Javni bicikli Nextbike u Karlovcu u zimskoj su pauzi, vraćaju se 1. ožujka ili ranije u slučaju znakova ljepšeg vremena.

 • Karlovac Open 2017.

  Kickboxing klub "TIGAR" Karlovac i ove godine Vas poziva na europski kup "Karlovac Open 2017." koji će se održati od 10. do 12. veljače 2017. u Školskoj sportskoj dvorani Mladost u Karlovcu. Na natjecanju će se okupiti više od 1.600 natjecatelja iz 30 zemalja svijeta.

 • Noć Muzeja 2017.

  U Noći muzeja koja se ove godine održava 27. siječnja 2017. posjetite Gradski muzej Karlovac, Galeriju Vjekoslav Karas, AQUATIKA-u i Gimnaziju Karlovac.

  Ulaz i sudjelovanje u svim programima besplatno!

  Dobrodošli!

 • Kazališna predstava za djecu u karlovačkom akvariju

  Posjetite slatkovodni akvarij u Karlovcu sa svojim najmlađima i pogledajte kazališnu predstavu ''Najbolji prijatelji'', u subotu 28.01.2017., u kongresnoj dvorani AQUATIKE.

 • Međunarodna atletska cestovna utrka "Karlovački cener"

  Jubilarni 5. Karlovački cener održava se 08. i 09. lipnja, prijave su u tijeku.

 • Krleža: vizionar i vizuali, izložba

  Povodom obilježavanja trideset i pete obljetnice smrti Miroslava Krleže, u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac otvorena je izložba „Krleža: vizionar i vizuali“ autora Josipa Vrančića.

Preuzmite brošure

Jeste li znali? Od utvrde do muzeja
Premda je Dubovac među najsačuvanijim spomenicima feudalnog graditeljstva Hrvatske (građen vjerojatno od kraja 12. ili početka 13. stoljeća), također je i izuzetno arheološko svjedočanstvo postojane naseljenosti, osobito u brončanom dobu. Tijekom prodora Osmanlija nije osvojen. Od 1968. do 2002. godine služio je kao hotel u kojem su odsjedali i poznati državnici. Današnji Dubovac sačuvao je glavninu svojih obilježja koja je imao još kao posjed kneževa Frankopana i Zrinskih u 16. stoljeću. Njegova branič-kula najbolji je karlovački vidikovac, a u njoj je i izložba Gradskog muzeja. Krajem svibnja domaćin je turističke priredbe "Sajam vlastelinstva", koja oživljava staro trgovište u kojem su se stjecali putovi iz primorja i unutrašnjosti Hrvatske.

Pratite nas...