Karlovac

Vino i gastronomija

Okusi raskošne prirode.

Ono najbolje što priroda u pojedinom dijelu godine daje, vrijedne ruke pripremaju na tradicionalne načine izrade mudrih baka. Bogati okusi i mirisi mijenjaju se kako priroda mijenja svoje boje... U hladnoj zimi snažite se jelima sa žlicom, slasnim proizvodima kolinja (šunkama, čvarcima, kobasicama), ali i mirisnim pečenim domaćim patkama, puricama i divljači iz obližnjih šuma. Na proljeće se budite uz vitaminima bogata jaja, koprive, janjetinu. Ljeti se hladite uz slatkovodnu ribu iz bistrih rijeka i sladite uz tradicionalne slastice. Bogata jesen obiluje šumskim plodovima – kestenima, gljivama, ali i darovima plodne njive – kukuruzima, bundevama, grožđem.

Okusite vrhunski gastro doživljaj u nekom od nagrađivanih obiteljskih restorana ili opuštenu atmosferu malene kušaonice, gdje će vam domaćin ispričati priču o receptima svoje bake i obiteljskoj tradiciji. U slast!

Zlatna kap sa stoljetnog trsa.

Svaki grozd i svaka boca prolaze kroz ruke marljivih vinarskih obitelji, koje izradu svojih vina nadziru od sadnje trsa do stavljanja etikete sa svojim imenom – pečatom koji garantira kvalitetu. Na zelenim obroncima vinogradarskih predjela pitoreskne Vivodine i Vrhovca uzgajaju se Graševina, Sauvignon, Sivi Pinot, Chardonnay, Muškat, Rajnski rizling, Crni Pinot, Portugizac, Zweigelt...

U obiteljskim stoljetnim ili novouređenim podrumima doživite ozaljske vinske priče kroz degustacije uz stručno vodstvo, uz domaći narezak i čašu zlatne tekućine.

  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch

Meteo Karlovac

Zrak 22.0°C

Temp. zraka

Voda 26.7°C

Temp. Foginovo
Vlaga 84%
Tlak 1012.9 hPa
Vjetar 0.0 km/h
UV UV 0.0
Hrvatska - Puna života

Pratite nas...