Paviljon Katzler

Povijest paviljona Katzler počinje jedne davne 1897. godine, uredbom Carske i Kraljevske vojne uprave u Karlovcu kojom je određen položaj smještanja paviljona "na zemljište koje se nalazi južno od ceste pored bivših Riječkih vrata".

Etno kuća Vučjak

U zbirci se nalazi više stotina tradicijskih predmeta, oruđa, tekstilnog rukotvorstva i ostalih pomagala gospodarskog života s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Glazbena škola

Glazbena škola osnovana 1804.godine, te ubrzo postala jedna od najvažnijih institucija i centar glazbenog i kulturnog života Karlovca i županije.

Gradsko kazalište Zorin dom

Na inicijativu legendarnog pjevačkog društva «Zore» 1886. zaključeno je da se u gradu podigne dostojni dom, koji bi bio duševnim i društvenim stjecištem građanstva i stanovništva Karlovca, a koji bi ujedno bio samom gradu ures.

Karlovačka Zvijezda

Karlovačka povijesna jezgra koju Karlovčani zovu Zvijezda, okružena je dubokim šančevima u koje se za opasnosti puštala voda iz obližnje rijeke Kupe. Središnji Trg Josipa bana Jelačića, tada je bio najvažnije okupljalište i mjesto svih značajnih zbivanja.

Katoličko groblje Dubovac

Katoličko groblje Dubovac iz Karlovca je 2. listopada 2014. godine na Godišnjoj skupštini u Barceloni postalo član ASCE - Association of Significant Cemeteries in Europe - Udruge znamenitih groblja Europe i član European Cemeteries Route- Rute europskih groblja.

Miljokaz

Simbol je gospodarskog razvoja, a nalazi se na početku ceste Jozefine čija je izgradnja prema Senju započeta još za doba Josipa II kad je Karlovac postao "slobodnim kraljevskim gradom" (1781.).

Spomenik Radoslavu Lopašiću

Rad kipara Ivana Rendića iz 1901. god.

Stari grad Dubovac

Na prapovijesnom humku povrh Kupe na 185 metara nadmorske visine smještena je gradina Dubovac. Slikoviti dvorac iz 13. stoljeća predstavlja jedan od najljepših i najbolje sačuvanih spomenika feudalnog graditeljstva Hrvatske.

Trg Josipa bana Jelačića

Ulice unutar Zvijezde pravokutno su raspoređene, a na središnjem gradskom trgu nalazi se zavjetni pil ("Kužni pil") s likom Bogorodice izgrađen nakon epidemije kuge 1691. godine.

Vrbanićev perivoj

Grad kojeg krasi atribut ''grada parkova'', ponosi se Vrbanićevim perivojem koji je otvoren za javnost 1896. godine, a u svom je pejsažno – oblikovnom smislu vjerojatno najvrijednije ostvarenje.

AQUATIKA slatkovodni akvarij Karlovac

Zavirite u čudesan riječni svijet – posjetite karlovački slatkovodni akvarij – jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj!

Žitna lađa "ZORA"

Zaplovite žitnom lađom "Zora", jedinstvenom atrakcijom u Europi te doživite jedinstveni pogled na prirodu kao putnik modernog, ali autentičnog broda kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom.