Zaplovite na žitnoj lađi Zori i doživite jedinstveni pogled na prirodu kao putnik modernog, ali autentičnog broda kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom.

Plovidba jedinstvenom replikom povijesnog broda dočarat će vam doživljaj prošlog vremena kada se žito prevozilo lađama rijekom Kupom i Savom te povezivao Karlovac i Hrvatsku s dalekim Temišvarom i Dunavom. Ovaj "tumbas", jedna je od tri tipa lađi, kakve je imao karlovački lađarski ceh, najbogatiji ceh obrtničkog Karlovca iz doba Ilirskog preporoda. Danas se nalazi u mjestu Brođani, 15 kilometara od centra Karlovca gdje je pristanište.

Lađa će vas provesti kroz vrijeme i oživjeti vrijednost starog hrasta od kojeg je izrađena. Pogledajte video na sljedećem linku https://www.youtube.com/watch?v=oO0UPsNWuvY 

Izlet počinje u jutarnjim/popodnevnim satima u mjestu Brođani udaljenom 15 km od centra Karlovca. Nakon što ostavite svoje vozilo na obližnjem parkiralištu, počinje vaš doživljaj putovanja na drugačijem mediju – vodi. Prvo što ćete doživjeti bit će rijeka Kupa – pogled s visine na njeno smirujuće zelenilo i osjećaj stabilnosti njenog toka dok polako prolazi ispred Vas i…pogled na „Zoru“, predivan veliki drveni brod, stopljen s prirodom, težak i smiren u svojoj moći da vlada rijekom. Dočekat će Vas zapovjednik broda i brodarci, riječni mornari, koji će Vam već dočarati povijest plovidbe, skrenuti pozornost na staništa dabrova ili Vam ispričati priču o potopljenim lađama, podvodnim crkvama…

Četvrtkom vožnja lađom kreće u 11 sati, a subotom i nedjeljomu 16,30 sati poslijepodne. Promotiva cijena je 60 kuna, a moguće je organizirati ručak i večeru na lokalnom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Marinković. Cijena ručka iznosi 75 kuna.

Individualno/grupe vožnja***

· 60 minuta jedinstvene plovidbe

· piće dobrodošlice

· interpretacija bogate povijesti Kupe i Karlovca

· osiguranje putnika

· djeca do 3 godine gratis

· djeca od 3-12 godina imaju 50% popusta na cijenu ulaznice

Redovna cijena: 85,00 kn po osobi

Promotivna cijena 60,00 po osobi

Grupe vožnja, degustacija & glazba uživo**

· 2 sata jedinstvene plovidbe

· degustacija vina

· degustacija lokalnih proizvoda

· glazba uživo

· interpretacija bogate povijesti Kupe i    Karlovca

· osiguranje putnika

Redovna cijena: 220,00 kn osobi

Promotivna cijena: 180,00 po osobi

Kontakt:

Aurora Colapis j.d.o.o.

Zamršje 30/b, 47000 Karlovac

ivan.padezanin@aurora-colapis.hr

Tel: +385 98 763 768

www.aurora-colapis.hr

*Agencijski uvjeti na upit

** Termini za grupe prema dogovoru

** Rezervacije za individualne posjetitelje subotom i nedjeljom

*** Promotivne cijene važe do 30.06.2017.