13.4.2018.

Žitna lađa "Zora" kreće u nove avanture otvaranjem sezone 14. i 15, travnja.

    S dolaskom proljeća žitna lađa "Zora" kreće u nove avanture. U novoj sezoni očekuju vas razna nova događanja, tematske plovidbe, degustacije i slično.


 "Zora" s plovidbom kreće ovaj vikend - 14. i 15. travnja od 17;00 sati za sve individualne posjetitelje, a svoje mjesto možete rezervirati na 098 763 768 ili na info@aurora-colapis.hr.


Zaplovite žitnom lađom "Zora", jedinstvenom atrakcijom u Europi te doživite jedinstveni pogled na prirodu kao putnik modernog, ali autentičnog broda kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom.

     Plovidba jedinstvenom europskom atrakcijom dočarat će vam doživljaj prošlog vremena kada se žito prevozilo lađama, rijekama Kupom i Savom. Na taj se način povezivao grad Karlovac s ostatkom Hrvatske te dalekim Temišvarom i Dunavom. Ovaj "tumbas" jedna je od tri tipa lađi kakve je imao karlovački lađarski ceh, najbogatiji ceh obrtničkog Karlovca iz doba Ilirskog preporoda. Pristanište "Zore" danas se nalazi u mjestu Brođani udaljenom 15-tak kilometara od grada Karlovca. 

     Lađa će vas provesti kroz vrijeme i oživjeti vrijednost starog hrasta od kojeg je izgrađena, a bar malo se s njom možete upoznati putem videa na linku https://www.youtube.com/watch?v=oO0UPsNWuvY.


  Više o samoj lađi "Zora" možete saaznati na  https://www.karlovac-touristinfo.hr/hr/zitna-lada-zora ili na http://www.aurora-colapis.hr/ .