Karlovac

Noć glazbe u Karlovcu 17. i 18. ožujka!

Objavljeno 13.3.2017.×

Koncertni program započet će u petak, 17. ožujka 2017. u 17 sati u dvoranama Glazbene škole Karlovac, te se nastavlja izmjenama izvođača kroz ukupno 8 koncerata u nizu. Na pozornici će se izmjenjivati učenici i profesori Glazbene škole Karlovac, ali i brojni gosti koji svake godine pridonose bogatstvu izvođenja Bachove glazbe, solistički i u ansablima. Uz goste iz glazbenih škola iz Varaždina, Sesveta, Zagreba i Ogulina, svoj dolazak su najavili i studenti harfe s Muzičke akademije u Zagrebu u pratnji svoje pofesorice Diane Grubišić Ćiković.

Posljednji koncert počinje u 22,30 sati te je ujedno doček rođendana glazbenog velikana u čiju čast je i nastao ovaj projekt. Među izvođačima ističu se sjajni pijanisti koji već grade svoje karijere na najvećim svjetskim pozornicama: Mia Pečnik, šesnaestogodišnja zagrebačka pijanistica koju ove godine čeka izazov nastupanja u čuvenom Carnegie Hallu u New Yorku i Lovre Marušić, laureat Karlovačkog pijanističkog natjecanja, prijatelj naše Škole, omiški umjetnik priznat na pozornicama kao što su Steinway Coral Globe na Floridi i dvorana konzervatorija P. I. Čajkovskog u Moskvi.

Subota ujutro, 18. ožujka od 10 sati predviđena je za edukativni dio na kojem će održati predavanje muzikolog Tihomir Petrović o povezanosti Bachove glazbe i popularnih skladatelja našeg vremena. Učenici srednje glazbene škole na svoj će način predstaviti popularnu temu o Bachovom stvaralaštvu.

Kava s Bachom održava se također u subotu, 18. ožujka, a usmjerena je na posjetitelje 10 ugostiteljskih objekata za vrijeme trajanja subotnje špice. Svi će prenositi glazbeni program jazz, blues i gospel obrada Bachovih skladbi u vremenu od 10 do 12h. Njihovi gosti će uz slušanje Bachove glazbe biti upoznati s anegdotama iz njegovog života, bogatim umjetničkim opusom te utjecajem na razvoj glazbe sve do danas.

Cjelokupni program je otvoren za javnost i besplatan za posjetitelje. Da bi omogućili što većem broju posjetitelja uživanje u koncertima, program će se prenositi na 3  velika ekrana u parku ispred škole, koji će biti vidljiv cijelom dužinom šetališta dr. F. Tuđmana. Također, program će se prenositi live streamom na Facebook stranici škole i na www.glazbena-ka.hr.

Pratite nas...