Multimedijalno predavanje "Polarni san: prva hrvatska ekspedicija na Južni pol" 15. svibnja u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić".

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" poziva Vas u utorak 15. svibnja u 18,oo sati na Multimedijalo predavanje Davora Rostuhara pod nazivom "Polarni san:prva hrvatska ekspedicija na Južni pol". Predavanje će se održati u Knjižnici za mlade (Banjavčićeeva 8).


Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san? Kako bi pronašao najbolji odgovor na pitanje, Davor Rostuhar upustio se u veliki izazov, u veliko istraživanje koje ga je dovelo sve do samog kraja svijeta. Postao je prvi Hrvaat koji je pješice stigao od ruba Antartike do Južnog pola. Ekspedicija je trajala 47 dana tijekom kojih je sam prešao 1163 km, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kilograma te  bez upotrebe vanjske energije. Multimedijalno predavanje kombinacija je intimnih audiovizualnih zapisa putovanja jednog čovjeka koji putem do ostvarenja svog sna zapravo putuje duboko u samog sebe. Cijeli je proces dokumentiran, od samog začetka sna do ostvarenja istog.