Izložba "Dva mlina na Kupi" na Starom gradu Dubovac do 15. ožujka 2018. godine.

          Izložba "Dva mlina na Kupi" otvorena je 06. prosinca 2017. godine povodom proslave Dana Gradskog muzeja Karlovac u izložbenom prostoru na prvom katu Starog grada Dubovac. Izložba ostaje otvorena se do 15. ožujka 2018. godine te pozivamo sve zainteresirane da je posjete.

   Naime, radi se o informativno - edukativnoj izložbi koja prikazuje dva mlina na rijeci Kupi u naseljima Brodarci i Donje Pokupje koji su ujedno i jedini mlinovi koji koji su u svoje vrijeme bili pokretani snagom vode na današnjem Karlovačkom području. Osim toga, ti mlinovi danas nisu u funkciji, a izložbom je prikazano njihovo današnje stanje koje je je objektivom zabilježio fotograf Dinko Neskusil serijom fotografija pod nazivom "Utihla meljava". 

   Uz izložbu je pripremljen edukatuvni program u kojem će se kreativnim radionicama i stručnim vodstvom te radnim listićima, učenicima osnovnih škola približiti ova tema. Suradnice u edukativnom programu su likovna pedagoginja gospođa Ivana Maradin i gospođa Suzana Šnajdar iz Zajednice tehničke kulture Karlovac.