"16. Festival znanosti" ove godine po prvi puta u Karlovcu od 16. do 18. travnja, pod krilaticom "Učinimo grad Karlovac gradom znanstvenih otkrića!".

     Gradska knjižnca "Ivan Goran Kovačić" poziva vas na "16. Festival znanosti" koji se u Karlovcu održava prvi puta i to u trajanju od 16. do 18. travnja 2018. godine. Zajednička tema Festivala su "Znanstvena otkrića", a krilatica trodnevnog događanja u našem gradu je "Učinimo grad Karlovac gradom znanstvenih otkrića!".


  "Ovogodišnji festival održava se u 22 grada Hrvatske, od 16. do 21. travnja 2018. godine. Kontinuirano se organizira od 2003. godine, a namijenjen je učenicima, studentima i ostalim građanima s ciljem približavanja znanosti kao osnovnog pokretača tehnološkog napredka kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Prilika je to za popularizaciju znanosti, programa i projekata pojedinih odjela, centara, skupina i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja rada."


 U Karlovcu možete sudjelovati u čak 52 raznovrsna programa (predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije i izložbe) koje će predstaviti 23 organizacije sa više od 100 predavača. 

 Aktivnosti se održavaju na ukupno sedam lokacija:

   * Javna ustanova "Aquatika - Slatkovodni akvarij  Karlovac" - Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1a

   * Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" - Ljudevita Šestića 1

   * Gimnazija Karlovac - Rakovac 4

   * Veleučilište u Karlovcu - Trg Josipa Jurja Strossmayera 9

   * Osnovna škola Banija - Gaja Petrovića 5

   * Šumarska i drvodjelska škola Karlovac - Vatrogasna cesta 5

   * Glazbena škola Karlovac, Augusta Cesarca 3


    Cjelokupan program otvoren je za javnost i besplatan za sve posjetitelje, detaljan raspored možete pogledati na http://www.festivalznanosti.hr/2018/grad/karlovac/2018-04-16 , a raspored programa u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" u nastavku: