Karlovac

Ivanjski krijes

IVANJSKI KRIJES

23.6.2015.

Večer uoči Ivanja 23. lipnja tisuće posjetitelja željno iščekuju trenutak paljenja dvaju velikih krijesova na suprotnim obalama rijeke Kupe.Taj jedinstveni spoj vatre i vode daje karlovačkim krijesovima osobit i neponovljiv doživljaj. Brojne goste dočekuju živopisni lokalni običaji paljenja krijesova i potezanja konopca, koncerti i vatreni ulični performansi, lampioni, zabavljači i brojne poslastice, a svetkovina traje dugo u noć, sve dok tinja i posljednja iskra krijesa.Pratite nas na Facebooku !

Možda vas zanima i...

  • Ivanjski krijes

    Tisuće posjetitelja večer uoči Ivanja, 23. lipnja, željno iščekuju nizvodno od Kupskog mosta trenutak paljenja dvaju velikih krijesova na suprotnim obalama rijeke Kupe.

  • Ivanjski krijes

    Tradicionalan pozdrav ljetu na obalama Kupe u Karlovcu. Budite i vi dio užarene atmosfere 23. lipnja uz tradicionalne krijesove koji se na obalama Kupe pale još od 18. stoljeća...

Ne propustite u blizini

  • Miljokaz

    Simbol je gospodarskog razvoja, a nalazi se na početku ceste Jozefine čija je izgradnja prema Senju započeta još za doba Josipa II kad je Karlovac postao "slobodnim kraljevskim gradom" (1781.).

Pratite nas...